HORRORSTOR=GRADY HENDRIX

Ahoj, zdravím všechny knihomoly! 

Dnes to bude opět recenze na další skvělou knihu, kterou jsem před chvílí dočetla. Pořídila jsem si ji opět v Levných knihách, kde mi jí dokonce u pokladny vychvalovala i samotná paní prodavačka s tím, že se to čte opravdu rychle a že je to prostě super. Upřímně, opravdu nevím, jestli jsem v obchodě nepřemýšlela anebo byla myšlenkami někde jinde, ale nenapadlo mě, že to bude horor.(teď si znovu přečtěte nadpis článku) Už podle obálky, Vám to může připadat jako katalog od firmy Ikea. Na začátku ale autor sám říká, že to nemá být inspirováno žádnou prodejnou nábytku, i když....

Děj se odehrává v nákupním domě jménem Orsk, který nabízí veškerý sortiment co se týče domácnosti. Dá se říci, že hlavní postava je Amy, která rozhodně nemá ideální život. Její dětství prožila v přívěsu se svou matkou, která hodně pila. Vydělává málo peněz které jí nestačí na placení nájmu, který dluží svým spolubydlícím a není se sebou spokojená. V práci jí to nebaví a neustále má strach, že jí její nadřízený Basil vyhodí. Jednoho rána si ji Basil, ještě společně s Ruth Anne zavolal do kanceláře a obě čekaly, že je vyhodí. Ruth Anne ale byla pilná, postarší a zodpovědná paní, takže jí nebylo úplně jasné, co a proč se  bude dít. Po vstupu do kanceláře ale obě zjistily, že se nemají čeho bát, i když jak se to vezme. Dozvědí se, že po nich Basil chce, aby s ním zůstaly v práci a všichni společně v noci budou hlídat Orsk, jelikož se v poslední době stává, že ráno najdou například pokálený gauč a podobné věci.
V noci se sejdou u vchodu pro zaměstnance a zamíří do kanceláře v showroomu, kde bude jejich základna. Basil udělá plán, že jednou za hodinu, obejdou celý obchod a vandala najdou.
Z počátku měl chodit každý sám, ale Amy s Ruth Anne se rozhodnou, že půjdou spolu. Všechno jde jako po másle, do té doby než holky vejdou do oddělení ložnic a Amy ve tmě uvidí černou kouli která je na jedné z postelí. Najednou se koule rozpojí a obě poznají, že se nemají čeho bát, protože to jsou jejich kolegové Matt a Trinity, kteří se sbližovali. Po večerní směně zůstali schovaní a po zatvíračce vylezli, aby natočili ducha. Trinity na duchy věří ale Matt to jen dělá, aby se jí zalíbil. Také sežene všechnu různou techniku. Po kamery až k různým baterkám a čidlům. Ty všichni společně rozmístí po celém showroomu. Amy s Ruth Anne se musejí vrátit, aby se Basil nezlobil. Jen mu chtěli říct, že jsou tu i ostatní, což se mu moc nelíbilo a i hned za nimi šel.  Během kázání, Trinity na obrazovce spojené jedním z čidel někoho uviděla. Nebyl to duch, ale člověk. Podle obrazovky našly bezdomovce, který tam prý přebýval každou noc, protože neměl kam jít. Byl nemocný a proto se mu občas udělalo nevolno. Odhlasuje se, že na bezdomovce Carla nezavolají policii a nechají ho jít s tím, že už se sem nikdy v noci nevrátí. Tady se objeví první háček, protože Amy policii už zavolala před tím, jelikož se bála. Basil se tedy rozhodne, že počká dole před obchodním domem na parkovišti a policii vysvětlí, že to byl planý poplach. Ostatní i s Carlem zůstanou v showroomu, kde se Trinity smiřovala s tím, že nikdy nenatočí ducha a nebude mít slavný seriál a vydělávat spoustu peněz.
Když v tom někoho napadne, že by na tomto strašidelném místě, mohli natočit aspoň seanci(vyvolávání duchů). Všichni i s Carlem si sednou okolo stolu, na kterém zapálí svíčky a všichni si spoutají ruce želízky. Po nějaké době co se snaží uklidnit se jim to povede a oba se zahloubají do ticha které všude bylo. Seance se podařila......

Před mnoha a mnoha lety na místě, kde byl Orsk, byla velká věznice, kde tomu šéfoval Joshiah Worth, který měl opravdu hodně zvláštní metody uklidňování. Například považoval i za nemoc to, když byl někdo náměsíčný a vyléčil ho utopením, nebo vyndáním všech orgánů.

Proč mluvím o tomto muži..?

Na začátku noční směny chodí Amy celkem často na záchod, aby nemusela poslouchat Basilova kázání. Na záchodech ale neustále přibývají nápisy.. VČELÍN....jména lidí a věk..

Co znamená Včelín? 

 Přežijí to všichni? 


Musím uznat, že to bylo opravdu hodně napínavé a chvílemi pro mě úplně hrozné. U žádné knížky jsem se takto nebála.Pro milovníky napětí si myslím, že je to úžasné a rozhodně to můžu doporučit. 
Knížku vydalo nakladatelství Plus, od kterého jsem zatím četla jen tuto knížku, takže to byla taková premiéra. Při mnoha částech jsem měla úplně stáhnuté hrdlo a jen dál hltala další a další stránky. Od půlky knížky se od toho už nedá odtrhnou. Prostě musíte vědět, jak to dopadne. Četlo se to úplně samo a stránky ubíhali jako blázen a najednou jste byli na konci a ani nevěděli jak. Za mě tedy rozhodně ANO! 

To by bylo vše, pro dnešní poněkud jiný článek, než na který jste zvyklí. Doufám že se Vám líbil a knížku si určitě přečtěte..tak AHOJ, jděte číst! 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížní shrnutí na měsíc leden

Estelle Maskam-Víš, že tě miluju?

GILLY MACMILLANOVÁ-DOKONALÁ