GILLY MACMILLANOVÁ-DOKONALÁ


Ahoj!

Vítejte u dnešního článku ve kterém Vám zrecenzuji knížku od Gilly Macmillanové, Dokonalou.
Dostala jsem jí k Vánocům, je od Knižního klubu a má 381stran, což se z počátku nezdálo, ale je to kvůli tomu že má takové ty téměř průsvitné stránky a dost nahuštěný text. Od toho se také vyvíjela délka čtení, která byla vcelku dlouhá. Četla jsem ji opravdu asi 10 dní, jednak jsem neměla moc čas, taky se nečetla úplně dobře a hlavně mě moc nezaujala. Možná to bude tím písmem ale myslím, že z některé části za to může příběh který je sice zajímavý ale velice zhlouhavě napsaný. Myslím že kdyby se vynechaly ty zbytečné dlouhé popisy a kniha měla třeba jen 300 stran, bylo by to lepší. :)
Pro mě to byl takový ten typ knížky, který se ze začátku táhne a posledních cca 50 stran před koncem se všechno zvrtne a odhalí. Má to nálepku Světový Bestseller, s čím moc nesouhlasím, ale názor si na to musí udělat každý zvlášť. Kniha byla sice zajímavá, občas napínavá ale četla jsem lepší thrillery.
Teď Vám přibližně řeknu, o čem tato knížka pojednává. :)
Je o náctileté Zoe, která se kvůli své nehezké minulosti s mamkou přestěhovala z Devonu no jiného města, protože chtěla s její matkou začít úplně od začátku, bez lidí kteří ví co udělala a také s novou rodinou kterou si tam její matka našla. Našla si přítele Chrise, který je velmi agresivní, což Maria(mamka Zoe) ze začátku neví, ale v její osudný den, to pozná. Ve velkém novém domě s nimi ještě žije Lucas-to je Chrisovo syn z prvního manželství, kde Lucas přišel o milovanou maminku. A doteď si vyčítá, že ji neochránil. Celý příběh se odvíjí od jednoho večera který se odehrál v kostele, kde měla Zoe a Lucasem klavírní představení. Vše to šlo dobře, oba hráli výborně do té doby než se tam objevil muž ze Zoeiny minulosti.
Víc Vám neřeknu, chci aby jste si kdyžtak knížku přečetli sami.
Kniha je rozdělená z více pohledů, je to rozdělené do skupin podle toho, kdo to vypráví. A také tam najdete scénář, kde se dozvíte více o Lucasovo matce o Chrisovo agresivitě.
Zoe má hraní jako únik před svou minulostí, bere to jako možnost myslet na něco jiného a ze všeho se vyhrát ale Lucas by radši byl filmový režisér. Hraje proto že ho na to přihlásila jeho matka a Chris ho od té doby nutí každý den několik hodin trénovat.
Celý příběh se odehrává večer po konzertě, kde se v noci stane něco neočekávaného a také dny po tom, kdy probíhá vyšetřování. Tak já jdu číst a Vy jděte taky! :) Ahoj .:)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knížní shrnutí na měsíc leden

HORRORSTOR=GRADY HENDRIX